نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش سرخسخبر به نقل از ایرنا، شهرستان سرخس یکی از شهرستانهای شمالی استان خراسان رضوی و در مجاورت مرز کشور ترکمنستان است که بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت را در خود جای داده است. این شهرستان اصلیترین مرکز پدیده گرد و غبار در استان خراسان رضوی است که کلانشهر مشهد را هم زیر تاثیر قرار میدهد و شهرستان خواف نیز در فاصله ۲۷۵ کیلومتری جنوب شرق مشهد واقع است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با بیان اینکه شاهد فعالیت کانون سرخس به عنوان بحرانیترین کانون گرد و غبار استان هستیم، ادامه داد: مساله گرد و غبار یکی از چالش های مهم استان است و با پیگیری های انجام شده هر ۲ بخش دولتی و خصوصی برای مدیریت گرد و غبار در این ۲ شهرستان وارد عمل شدهاند.
اله پور افزود: فعالیت کانونهای داخلی گرد و غبار در۲ منطقه خواف و سرخس عمدتاً به دلیل وجود مراتع تخریب شده ناشی از چرای بی رویه دام و کشتزارهای دیم است که به علت کم بودن بارندگی در منطقه، فاقد پوشش گیاهی و مستعد جدی تولید گرد و غبارند.
وی بیان کرد: کانون خارجی گرد و غبار تاثیرگذار بر منطقه سرخس نیز صحرای قره قوم در ترکمنستان است بنابراین کانون سرخس از وضعیت خاصی برخوردار است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: عمده کانونهای گرد و غبار با شدت کم و متوسط استان نیز در شهرستانهای سرخس، نیشابور، سبزوار، داورزن، بردسکن، خلیل آباد، کاشمر، مه ولات، تربت حیدریه، رشتخوار، بجستان، گناباد، خواف، تایباد و تربت جام پراکنده هستند.
معاون هماهنگی عمرانی و برنامهریزی فرمانداری سرخس گفت: آلودگی هوا و افزایش شاخص ذرات معلق و گرد و غبار موجب شده هوای این شهرستان برای همه گروههای سنی ناسالم باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: مطالعات مدیریت مناطق بیابانی سرخس در سطح ۲۱۰ هزار هکتار پایان یافت.
در اقدامی نوآورانه برای مبارزه با پدیده ریزگردها، طرح کشت تحقیقاتی و آزمایشی ۱۰ هزار بوته «گیاه کاپاریس» در منطقه پیرامون پالایشگاه گاز شهید هاشمینژاد سرخس شروع شد.
فرماندار سرخس از کشت نهال بیابانی در ۳۵۰ هکتار از اراضی سرخس برای مقابله با ریزگردها خبر داد.
Δ