نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش سرخسخبر به نقل از ایکنا، حسین باغگلی در نشست خبری اعلام ویژه برنامههای دهه پایانی ماه صفر بیان کرد: بهطور طبیعی انتظار ویژهای از مشهد در دهه پایانی ماه صفر وجود دارد که امیدواریم در این ایام نیز مانند دهه کرامت و روز میلاد حضرت رضا(ع) اقدامات خوبی در راستای پذیرایی از زائران صورت گیرد.
معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد افزود: در واقع این نه تنها یک رویداد ملی، بلکه بینالمللی در شهر مشهد است، لذا تمام دستگاههای مسئول در این شهر تلاش دارند با همکاری و همدلی فضای مطلوبی برای زائران فراهم کنند که یکی از موثرترین دستگاهها، شهرداری است و علت آن هم این است که بخش قابل توجهی از زیرساختهای شهری و زمینهسازی برای ارائه خدمات در شهرداری تعریف شده است.
باغگلی اظهار کرد: با توجه به حساسیت میزبانی از زائران در دهه پایانی ماه صفر در سال گذشته ستاد ویژه دهه آخر صفر با پنج کمیته تشکیل و بر اساس تجربه سال گذشته و نیازهایی که احساس شد این ستاد در سال جاری با هفت کمیته تشکیل شد.
معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد گفت: در خارج از شهرداری در فرمانداری و استانداری این کمیتهها تشکیل شده و فرق این ستادها این است که در شهرداری هماهنگی دستگاههای داخلی شهرداری برای اجرای مأموریتهای محول است و در فرمانداری هماهنگی دستگاههای شهری و در استانداری مأموریتهای سطح استان صورت میگیرد.
وی اظهار کرد: اصلیترین مأموریت تعریف شده ما حوزه خدمات شهری شامل نظافت شهر، زمینهسازی برای ارائه ارزاق، ایجاد زیرساخت برای سرویسهای بهداشتی داخل شهر، فاصله کمتری در ورودیهای شهر، حمل و نقل و ترافیک است.
باغگلی تصریح کرد: کار ویژه ما در پایان روز شهادت امام رضا(ع) در بخش حمل و نقل است که تقاضای زیادی برای خروج از شهر داریم و لذا باید تمهیدات لازم در این راستا صورت گیرد، از طرفی در راستای ساماندهی ترافیک هسته مرکزی شهر جهت سرویسدهی عمومی اقداماتی در دستور کار است.
معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد گفت: حوزه سوم، حوزه فرهنگی است و به صورت ویژه اقدام میشود از آنجا که ماهیت این برنامه فرهنگی است لذا زمینهسازی برای مشارکت مردمی در توسعه فرهنگی این رویداد در دستور کار ماست که از ظرفیت هیئات مذهبی، تشکلهای مردمی و مساجد فعال در حوزه شهرداری در این خصوص استفاده خواهیم کرد.
وی اظهار کرد: در مراسم اربعین از همه شهرها مشارکت میشود و باید این فرهنگسازی صورت گیرد تا سایر استانها در این خصوص به یاری مشهد بیایند که البته موکبهایی هستند که بلافاصله بعد از اربعین برای خدمترسانی به زائران امام رضا(ع) در دهه پایانی ماه صفر به مشهد میآیند، ضمن اینکه شهرداری تهران نیز از سال گذشته برای این ایام کمکهایی به شهرداری مشهد دارد و امیدواریم بتوانیم مشارکت شهرهای دیگر را در سالهای آینده بیشتر کنیم.
باغگلی ادامه داد: ما در حوزه اسکان متولی نیستیم، اما در شرایط اضطرار وارد عمل میشویم و در این حوزه نیز با دستگاههای متولی همکاری لازم را داریم و در این راستا زیرساختها فراهم شده تا در صورت نیاز اقدامات لازم صورت گیرد. در حوزه اسکان چهار موقعیت با همکاری بنیاد کرامت آمادهسازی شده و زیرساخت در این خصوص را در اختیار آنان قرار دادهایم تا ارائه خدمات را انجام دهند.
وی افزود: الگوی سفر در دهه پایانی ماه صفر الگوی اختصاصی خود را دارد و در این ایام بیشتر افراد بهصورت کاروانی و در قالب هیئت در مشهد حضور پیدا می کنند، ۴۵۰ هزار و ۷۳۳ نفر در سال گذشته زائر پیاده از مبادی ورودی وارد مشهد شدهاند که از این تعداد ۹۴ درصد کاروانی و ۶ درصد انفرادی بودند.
باغگلی اظهار کرد: از این ۹۴ درصد بیشترین سهم را محور سرخس با ۵۳ درصد دارد، همچنین ۳۳ درصد زائران از محور نیشابور، ۱۱ درصد از محور چناران و سه درصد از محور وکیلآباد وارد مشهد شدهاند، ضمن اینکه در محور کلات هم الگوی رفتاری کاروانها به این صورت است که زائران در روز آخر وارد مشهد شده و همان روز باز میگردند.
معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد گفت: ۲۴ درصد از زائران پیاده که وارد میشوند بلافاصله بعد از زیارت بدون اسکان باز میگردند، ۴۸ درصد آنان دو روز اقامت و ۲۷ درصد بیش از سه روز در مشهد اقامت میکنند، لذا این یک چالش جدی در حوزه آمار ایجاد میکند از این روز آمار جامعی برای برنامهریزی دقیق در این حوزه وجود ندارد.
پایان پیام/ع
Δ