پیش‌بینی دو هفته‌ای برای خروج آفت سِنَک از شهر سرخس/ مردم تله‌های آبی برای کنترل جمعیت این حشره ایجاد کنند

رئیس بخش تحقیقات گیاه پزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌کنیم تا دو هفته آینده حشره سِنَک در سطح شهر سرخس باشد، گفت: مردم از تله‌های آبی برای کنترل این حشره استفاده کنند.

محمد ناطق در گفت‌وگو با خبرنگار سرخس‌خبر گفت: حشره‌ای که حدود دو هفته گذشته در شهرستان سرخس مشاهده شده و در داخل شهر فعالیت می‌کند از خانواده سِنَک‌های گیاهی است و صرفاً بر روی گیاهان فعالیت می‌کند و از گیاهان تغذیه می‌کند.

رئیس بخش تحقیقات گیاه پزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: جمعیتی که در داخل شهر مشاهده می‌شود جمعیتی است که از مزارع و مراتع اطراف وارد شهر شده و گذرا است و ما انتظار داریم که در دو هفته آینده این جمعیت از شهرستان خارج شود و مشکلی هم ایجاد نشود.

وی افزود: در طول این دو هفته‌ای که پیش‌بینی می‌کنیم این حشره داخل شهرستان حضور داشته باشد نیاز است نکاتی را رعایت کنیم.

ناطق عنوان کرد: در فضاهای مسکونی و در داخل خانه‌ها به خصوص منازل ویلایی و دارای حیاط، توصیه می‌کنیم که مردم از تَشتَک‌های آبی(تله‌های آبی) که در زیر نور قرار می‌گیرد استفاده کنند چون رفتار این حشره طوری است که به سمت نور و آب جذب می‌شود.

وی اضافه کرد: شهروندان درون تشتک‌های آب از چند قطره مایع دستشویی یا ظرفشویی استفاده کنند تا این سنک‌ها جلب و شکار شوند و حتماً ظرف چند ساعت آب این تشتک‌ها تعویض شود و آب جدیدی داخل آن قرار بگیرد.

رئیس بخش تحقیقات گیاه پزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: اگر در داخل حیاط منزل درختی وجود دارد، شهروندان می‌توانند با آب‌پاشی روی سطح درخت، رفتار حشره رل به سمت آن درخت جلب کنند و از هجوم آنها به سمت داخل خانه جلوگیری شود.

وی گفت: در داخل فضای خانه استفاده از توری‌ها برای کنترل کردن این آفت بسیار کمک‌کننده است.

ناطق اظهار کرد: در فضای شهری توصیه ما این است که مغازه‌داران محترم از فضاهای نوری‌ استفاده کنند و با استفاده از تله‌های چسبی که در سطح بازار وجود دارد جمعیت این حشره را کنترل کنند و آنها را شکار کنند و این می‌تواند بسیار موثر باشد.

رئیس بخش تحقیقات گیاه پزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: استفاده از سموم شیمیایی برای سم‌پاشی شهر به دلیل اینکه در فضای شهری و محیط شهری قرار داریم توصیه نمی‌شود زیرا جمعیت‌های حساس انسانی داخل شهر وجود دارند که می‌تواند حساسیت‌های پوستی و تنفسی ایجاد کند و در آینده مشکلات مزمنی را در پی دارد و خطرناک است.

خبرنگار: علیرضا علی‌صوفی

پایان پیام/ع