نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش سرخس خبر، مخاطبان با ثبت سوژهای با عنوان «افزایش چاههای غیرمجاز در سرخس» در «فارس من» خواستار پیگیری علت این مشکل شدند، ضمن اینکه برخی دامداران سرخسی از کمبود آب برای دامهای روستایی به خبرنگار فارس خبر دادند برای پیگیری بیشتر این مشکلات با مدیر جهاد کشاورزی سرخس گفتوگو کردیم.
مدیر جهاد کشاورزی سرخس در گفتوگو با خبرنگار فارس در سرخس گفت: وجود چاههای غیرمجاز در سرخس ارتباطی با مشکل کمبود آب برای دام ندارد و مقولهای جدا است.
محمدعلی رهنما عنوان کرد: این چاههایی که به عنوان چاههای غیرمجاز در سرخس گفته میشود چاههای کشاورزی هستند ضمن اینکه این چاهها به تازگی به صورت غیرمجاز حفر نشدند، بلکه مربوط به گذشته است.
وی با بیان اینکه این چاهها از دهستان تجن تا دهستان سنگر قرار دارند، گفت: از آب این چاهها در گذشته برای کشت و کار زمینهای کشاورزی و باغات کوچک استفاده میشد و از قدیم این چاهها وجود داشته است.
مدیر جهاد کشاورزی سرخس با اشاره به مصوبه 13 سال گذشته مجلس مبنی بر صدور مجوز برای چاههایی که قبل از سال 1385 حفر شدند، ادامه داد: مجلس شورای اسلامی در چندین سال پیش مصوبهای داشته است که طبق آن کشاورزان و دامداران با مراجعه به اداره آب منطقهای میتوانستند برای چاههایی که قبل از سال 1385 حفر شدند مجوز دریافت کنند، اما با توجه به اینکه کشاورزان و دامداران ما افراد کم سواد یا بعضاً بیسوادی بودند آن زمان برای این کار اقدام نکردند.
رهنما افزود: اکنون که کشاورزان و دامداران ما برای دریافت مجوز همان چاهها به آب منطقهای مراجعه میکنند متاسفانه بنا به دلایل قانونی که آب منطقهای دارد اقدام به صدور مجوز نمیکند و این چاهها به عنوان چاه غیرمجاز تلقی میشود.
وی خاطرنشان کرد: برای رفع این مشکل چندین بار موضوع را در کارگروهها و جلسات مختلف به آب منطقهای اعلام کردیم و از آنها خواستیم تا با کشاورزان همکاری کنند، اما آب منطقهای دلایل قانونی خاص خود را دارد و باید علت عدم صدور مجوز را از آنها پیگیری کنید.
مدیر جهاد کشاورزی سرخس درباره تامین آب شرب دام و اینکه 500 هزار دام در سرخس حق آبه ندارند، اضافه کرد: این مسئله را در کارگروه آب و کشاورزی سرخس عنوان کردیم، اما متاسفانه فشار آب در روستاهای ما بهگونهای است که حتی خود مردم روستا نیز در تنگنا هستند و اداره آب و فاضلاب روستایی در این زمینه دچار مشکلاتی است.
رهنما با اشاره به برگزاری دو جلسه در بخشداری سرخس برای تامین آب دام روستایی، متذکر شد: در این جلسه نماینده شورای شهرستان، منابع آب، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی حضور داشتند که با توجه به اینکه موضوع چرای دام در مراتع با اداره منابع طبیعی است مقرر شد تا اداره منابع طبیعی درخواست لازم را به آب منطقهای بدهد و محل تانکرهای آب برای تحویل آب را از روستای آبمال تا شوریجه و پسکمر و روستاهای اطراف چالهزرد مشخص کند، ضمن اینکه روستاهایی که در مسیر خط انتقال آب سد دوستی قرار دارند میتوانند از آب سد دوستی استفاده کنند.
وی بیان کرد: شرکت آب منطقهای خراسان رضوی معتقد است که در دل میزان آبی که به روستاها تخصیص داده شده، موضوع آب شرب دام نیز در نظر گرفته شده است، اما با توجه به اینکه متولی دام جهاد کشاورزی بوده، ما با اداره آب منطقهای نامهنگاری کردیم تا در میزان آب تخصیصی برای دام بازنگری کنند، زیرا این میزان آب تخصیصی برای دامهای روستایی سرخس کافی نیست.
مدیر جهاد کشاورزی سرخس تاکید کرد: برای تامین آب بیشتر برای دامداری باید تشکلهای کشاورزی و دامداری ورود پیدا کنند و درخواست خود را به اداره آب منطقهای تحویل دهند.
انتهای پیام/ 70031
با پیش بینی برداشت ۱۴ هزار تن گندم از مزارع سرخس امسال در این مزارع، ۳۰ درصد برداشت افزایش خواهد داشت.
مدیر جهاد کشاورزی سرخس گفت: با توجه به اینکه جمعیت سرریزی در شهرستان داریم مقرر شد کسری آرد مورد نیاز شهرستان از طریق استان تامین شود تا از شلوغی صفهای نانواییها کاسته شود.
کشاورزان سرخسی روز سهشنبه(۱۰ مرداد ۱۴۰۲) با تجمع در اداره جهاد کشاورزی سرخس به قطع مکرر برق چاههای کشاورزی و خسارت به محصولات آنان اعتراض کردند و با مدیر جهاد کشاورزی نشست داشتند.
مدیر جهاد کشاورزی سرخس گفت: در طرحی که برای ریزگردها آماده میشود بسته حمایتی و کامل برای سرخس پیشبینی شود و باید مشارکت مردم به خصوص دامدار و کشاورز دیده شود.
Δ