سرخس پس از سه دهه به کانون جدید سرمایه‌گذاری و ترانزیت تبدیل می‌شود

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی سرخس با تأکید بر رفع موانع ساختاری، هوشمندسازی خدمات، تأمین پایدار انرژی و توسعه فعالیت شبانه‌روزی مرز گفت: این اقدامات می‌تواند سرخس را به یکی از کانون‌های اصلی سرمایه‌گذاری و ترانزیت کشور تبدیل کند.

به گزارش سرخس خبر، رسول رئیس‌جعفری، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی سرخس، در نشست اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با مدیران این سازمان اظهار کرد: سرخس در سه دهه گذشته یکی از فرصت‌های کمتر مورد توجه اقتصاد ایران بوده است، اما امروز اهمیت این منطقه در حوزه تجارت، ترانزیت و ارتباط با کشورهای آسیای میانه برای همگان روشن شده است.

وی با اشاره به حمایت آستان قدس رضوی از شکل‌گیری منطقه آزاد سرخس افزود: برگزاری آیین آغاز رسمی فعالیت‌های منطقه آزاد در حرم مطهر رضوی، نشان‌دهنده عزم و حمایت جدی آستان قدس رضوی برای توسعه این منطقه است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد سرخس ادامه داد: تلاش‌های زیادی برای رفع مشکلات ساختاری و استقرار کامل منطقه آزاد انجام شده و موضوع انتقال اراضی و دارایی‌ها نیز در چارچوب توافقات انجام‌شده با آستان قدس رضوی در حال نهایی شدن است.

رئیس‌جعفری با اشاره به ظرفیت‌های تجارت خارجی منطقه تصریح کرد: میزان صادرات از مسیر سرخس به ترکمنستان چندین برابر واردات است و شرکت‌های بزرگ تجاری نیز مسیرهای ریلی حمل کالا از چین را از طریق سرخس فعال کرده‌اند.

وی افزود: یکی از برنامه‌های مهم سازمان، فراهم کردن شرایط فعالیت ۲۴ساعته مبادی خروجی منطقه و ایجاد پنجره واحد هوشمند برای ارائه خدمات سریع‌تر به فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد سرخس با اشاره به افزایش تقاضاهای سرمایه‌گذاری گفت: طی ماه‌های اخیر شرکت‌های مختلفی در حوزه صنایع غذایی، تولیدی، صادراتی و لجستیکی برای حضور در منطقه آزاد سرخس اعلام آمادگی کرده‌اند.

وی همچنین از انجام مذاکرات برای تأمین پایدار انرژی مورد نیاز منطقه خبر داد و اظهار کرد: واردات برق و گاز از ترکمنستان می‌تواند ضمن کمک به کاهش ناترازی انرژی استان، امکان تأمین پایدار انرژی مورد نیاز سرمایه‌گذاران را فراهم کند.

رئیس‌جعفری تأکید کرد: رفع موانع ساختاری، توسعه زیرساخت‌های تجاری و ترانزیتی، هوشمندسازی خدمات، فعالیت شبانه‌روزی مرز و تأمین پایدار انرژی، زمینه جبران فرصت‌های ازدست‌رفته و تبدیل سرخس به یکی از کانون‌های مهم سرمایه‌گذاری و ترانزیت کشور را فراهم خواهد کرد.

خبرنگار: علیرضا علی‌صوفی

پایان پیام/ع