رفتن به محتوای اصلی

بلاتکلیفی اراضی پایاب و کمبود اعتبار در نشست نماینده سرخس با مدیران آب منطقه‌ای بررسی شد

نماینده مردم سرخس و فریمان در مجلس شورای اسلامی در نشست با مدیران شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، از بلاتکلیفی اراضی پایاب سد شوریجه و تأخیر در برخی پروژه‌های آبی انتقاد کرد. در این نشست اعلام شد سد شوریجه با وجود پیشرفت ۹۵ درصدی، برای تکمیل با کمبود اعتبار و ۱۲۰ میلیارد تومان بدهی در بخش بدنه سد مواجه است.

اندازه متن

به گزارش سرخس خبر، سید احسان قاضی‌زاده هاشمی، نماینده مردم سرخس، فریمان و بخش‌های احمدآباد و رضویه در مجلس شورای اسلامی، در نشستی سه‌ساعته با مدیرعامل، معاونان و مدیران شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، مسائل و پروژه‌های حوزه آب را بررسی و آمادگی خود را برای کمک به تأمین اعتبار این پروژه‌ها اعلام کرد.

قاضی‌زاده هاشمی در این نشست از نحوه استفاده از پساب و فروش فاضلاب خام در برخی نقاط و به سرانجام نرسیدن شماری از پروژه‌های حوزه آب انتقاد کرد.

وی همچنین با اشاره به بلاتکلیفی اراضی پایاب سد شوریجه و تأخیر در اجرای پروژه انتقال آب یال شمالی هزارمسجد، بر ضرورت نگاه میدانی و حمایتی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی در اجرای پروژه‌هایی مانند آزادسازی بستر رودخانه‌ها تأکید کرد.

نماینده مردم سرخس و فریمان در مجلس اظهار کرد: اقدامات شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی در ۱۰ سال گذشته قابل تقدیر است، اما نیازهای مردم بیش از این است.

قاضی‌زاده هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ذخیره ۴ میلیون مترمکعبی سد فریمان گفت: این آب برای کشاورزی منطقه فریمان جنبه حیاتی دارد، در حالی که در اراضی پایاب سد، کانال بتنی و خط لوله انتقال آب وجود ندارد.

رفع تصرف ۱۶ هکتار از بستر رودخانه‌ها در سرخس

در ادامه این نشست، محمدرضا صادقی‌فرد، مدیر رودخانه‌ها و سواحل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، گزارشی از اقدامات انجام‌شده در زمینه لایروبی و آزادسازی بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها ارائه کرد.

وی اظهار کرد: شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی از سال ۱۴۰۱ از نظر اجرای پروژه‌های لایروبی و آزادسازی بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، مقام‌های اول و دوم کشور را کسب کرده است.

صادقی‌فرد افزود: امسال ۶ کیلومتر لایروبی در کل استان و ۱۰ کیلومتر در فریمان و سرخس انجام شده است. همچنین ۱۶ هکتار از اراضی بستر رودخانه‌ها در سرخس، ۱۰ هکتار در فریمان و در مجموع ۳۰۰ هکتار در استان رفع تصرف شده است.

پیشرفت ۹۵ درصدی سد شوریجه و بدهی ۱۲۰ میلیارد تومانی در بخش بدنه سد

مهدی حسین‌پور اول، معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، نیز با اشاره به پیشرفت ۹۵ درصدی سد شوریجه، کمبود اعتبار را از موانع تکمیل این طرح عنوان کرد.

وی گفت: در حال حاضر تنها در پروژه بدنه سد شوریجه ۱۲۰ میلیارد تومان بدهی وجود دارد و کمبود اعتبارات، یکی از مشکلات اصلی طرح‌های حوزه آب در خراسان رضوی است.

حسین‌پور اول از نماینده مردم سرخس و فریمان در مجلس خواست برای تأمین مالی پروژه‌های حوزه آب به شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی کمک کند.

پیگیری تأمین مالی پروژه‌های آبی با مشارکت سرمایه‌گذاران و بانک‌ها

احمد قندهاری، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، در این نشست بر ضرورت تداوم جلسات با نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد و از معاونان شرکت خواست برای نشست بعدی با نماینده مردم سرخس و فریمان، گزارش‌هایی متناسب با پرسش‌های مطرح‌شده تهیه و ارائه کنند.

وی با تأکید بر ضرورت پاسخگویی مناسب به نمایندگان مردم اظهار کرد: برای تأمین مالی پروژه‌های حوزه آب از طریق سرمایه‌گذاری در حال برنامه‌ریزی هستیم و در این مسیر به کمک نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیاز داریم.

قاضی‌زاده هاشمی نیز وعده داد برای تأمین مالی بخشی از پروژه‌های حوزه آب با برخی مدیران عامل بانک‌ها مذاکره کند.

پایان پیام/ع

گفت‌وگوی مخاطبان

۰ دیدگاه

نوشتن دیدگاه

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است؛ شما می‌توانید آغازگر گفت‌وگو باشید.

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه پس از بررسی تحریریه منتشر می‌شود. نام و شماره همراه برای مدیر ثبت می‌شود و شماره همراه در سایت نمایش داده نمی‌شود.