اطلاعیه مهم منابع طبیعی سرخس درباره ورود دام به مراتع قشلاقی

اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سرخس در اطلاعیه‌ای نکات مهمی را درباره ورود دام، استفاده از مراتع قشلاقی و تمدید پروانه‌های مرتعداری برای دامداران، عشایر و مرتعداران اعلام کرد.

به گزارش سرخس خبر، اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سرخس در اطلاعیه‌ای خطاب به کلیه دامداران، مرتعداران و عشایر کوچ‌رو مراتع قشلاقی این شهرستان اعلام کرد: با توجه به لزوم حفظ پوشش گیاهی مراتع و چرای صحیح برای دام، انجام هرگونه عملیات اصلاح و بهره‌برداری از مراتع باید بر اساس ضوابط فنی و اصولی و با هدف حفظ آب و خاک انجام شود.

در این اطلاعیه آمده است: ورود زودهنگام دام به مراتع عامل اصلی تخریب مراتع محسوب می‌شود، بنابراین رعایت تقویم زمانی ورود دام، حفاظت از پوشش گیاهی و جلوگیری از ورود دام پیش از موعد مقرر ضروری است.

بر اساس مفاد این اطلاعیه، ورود هرگونه دام به مراتع بدون داشتن پروانه چرا، یا با طرح‌های مرتعداری فاقد تمدید و یا خارج از محدوده تعیین‌شده ممنوع است و با متخلفان برابر قانون برخورد خواهد شد. همچنین ورود دام‌های غیرمجاز از شهرستان‌ها و استان‌های دیگر نیز مشمول جریمه نقدی معادل ۱۱۲۵۰۰ ریال برای هر واحد دامی است.

در ادامه تأکید شده است که ورود دام‌های عشایری صرفاً باید از طریق ایل‌راه‌ها و گلوگاه‌های مشخص و با رعایت ضوابط پروانه چرا انجام گیرد و مرتعدارانی که پروانه مرتعداری خود را به هر عنوان واگذار کنند، مشمول لغو پروانه خواهند شد.

در این اطلاعیه تصریح شده است که مرتعدارانی که پروانه چرای دام آنان تا پایان سال ۱۴۰۳ معتبر است، باید نسبت به تمدید آن تا پایان سال جاری اقدام کنند و در غیر این صورت، ورود دام آنان به مراتع غیرقانونی محسوب می‌شود.

پایان پیام/ع